Aktuelnosti

E-inspektori počinju rad

Sistem e-Inspektor danas počinje da koristi 36 inspekcija, kaže direktor Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu Mihailo Jovanović.

"Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu je prethodnih godinu i po dana radila na implementaciji ovog veoma složenog informacionog sistema elektronske uprave," kaže.

Tako će od sutra 1.500 naših inspektora na teren izaći koristeći laptop računar, mobilni internet i kvalifikovani elektronski sertifikat", dodao je.

Plan je da do kraja godine i preostalih sedam inspekcija budu uključene u informacioni sistem eInspektor.

Predsednik Mreže inspektora Srbije Dragoman Paunović je rekao da su postignuti veliki rezultati, pre svega na poboljšanju statusa inspektora.

"To poboljšanje smo prošle godine postigli za lokalne inspektore, a merama koje je sada vlada usvojila republičke inspekore prevodimo u zvanje samostalnih savetnika i samim tim podižemo i njihovu platu", rekao je Paunović.

Vlada je usvojila i zaključak kojim će se povećati broj inspektora s obzirom da trenutno u Srbiji ima nešto više od 4.000 inspektora što je četiri puta manje od standarda koji važi u Evropskoj uniji.

 

 

Ulogujte se